joi, 25 august 2011

Semifreddo de cafea by Laura Adamache


Daca tot am facut lapte condensat by Laura Adamache m-am decis sa merg tot pe mana Laurei si am preparat acest delicios semifreddo.


Ingrediente:
180 g lapte condensat
50 ml lapte rece
2 lingurite cafea solubila
250 ml frisca lichida


Am dizolvat cafeaua in laptele rece; cafeaua astfel obtinuta am amestecat-o cu laptele condensat.
Am batut bine frisca si am incorporat-o in amestecul de lapte condensat cu cafea.
Am mixat compozitia la viteza minima timp de cateva minute si apoi am turnat-o in diverse forme pe care le-am introdus in congelator.


Dupa 4 ore am scos formele din congelator, am scos cu grija semifreddo-ul din forme; am pudrat cu cacao, am ornat cu putina zmeura.


9 comentarii:

  1. Cred ca e o minunatie...chiar daca eu n-am facut niciodata inghetata,reteta asta prea ma ispiteste....deci o voi face sigur.Reteta salvata!!!
    Pupici si o seara "racoroasa"!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca are cafea e o bunatate!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pofta mi-ai facut, are tot ce-mi place.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Cred ca e minunat la gust!

    RăspundețiȘtergere